Действителното индивидуално потребление, което е мярка за материално благосъстояние на домакинствата, в

...
Действителното индивидуално потребление, което е мярка за материално благосъстояние на домакинствата, в
Коментари Харесай

Благосъстоянието на българите с 39% под средното за ЕС

Действителното самостоятелно ползване, което е мярка за материално богатство на семействата, в България е с 39% под междинното равнище за Европейския съюз, демонстрират настоящите данни на Евростат.

Отделно съгласно европейската статистика, брутният вътрешен артикул на глава от популацията в България, който е мярка за икономическа интензивност, е едвам 55% от приблизително равнище в Европейски Съюз.

През 2020 година девет държави-членки записаха самостоятелно ползване на глава от популацията над междинното за Европейски Съюз. Най-високото равнище в Европейски Съюз е записано в Люксембург, 31% над междинното, следвано от Германия (23%) и Дания (21%). 

Холандия, Австрия, Финландия, Белгия, Швеция и Франция регистрират равнища сред 5% и 20% над междинното за Европейски Съюз.

Пред България попадат страните Словакия, Латвия, Унгария и Хърватия, където потреблението на глава от популацията доближава сред 25% и 35% под междинното за Европейски Съюз.

При Брутният вътрешен продукт на глава от популацията най-ниското равнище е в България, а най-високото в Люксембург - 266% от междинното за Европейски Съюз.

Десет държави-членки записаха равнище на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията над междинното за Европейски Съюз през 2020 година, споделят от Евростат.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР